Filmvertoning ‘Hoe het zou kunnen zijn’

24 juni 2017 14:00

Op zaterdag 24 juni vertoont Museum van Bommel van Dam de film ‘Hoe het zou kunnen zijn’ van Matthijs Bosman. De film is gemaakt door bewoners en ondernemers van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht – een straat met veel overlast. Door het filmproject heeft kunstenaar Bosman ze op een andere manier naar de straat laten kijken en weer trots gemaakt op hun omgeving. De vertoning begint om 14:00u en Matthijs Bosman is zelf aanwezig voor een vraaggesprek. ‘Hoe het zou kunnen zijn’ is te zien in het kader van tentoonstelling en symposium ‘Sporen uit de Toekomst’.

Amsterdamsestraatweg
De Amsterdamsestraatweg in Utrecht wordt getekend door overlast. Vanuit observaties en gesprekken met bewoners komt Matthijs Bosman tot het concept voor ‘Hoe het zou kunnen zijn’. De korte speelfilm komt tot stand in nauwe samenwerking met bewoners en ondernemers. De audities zijn voor iedereen open. Met vereende krachten wordt een film gerealiseerd over een man die zijn vermogen herontdekt om van zijn geboortegrond te houden. De film, maar ook het maakproces, dragen bij aan de trots en verwondering van betrokkenen en vormen een positieve impuls voor het imago van de straat.

Matthijs Bosman staat garant voor bijzondere en tot de verbeelding sprekende projecten in de openbare ruimte. Vaak werkt hij samen met bewoners of gebruikers van een omgeving. Zo ook in dit project dat hij uitvoerde in opdracht van Het Huis Utrecht.

Sporen uit de toekomst
De film is een van de voorbeeldprojecten in ‘Sporen uit de toekomst’ in Museum van Bommel van Dam. De tentoonstelling laat de resultaten zien van het onderzoek dat ontwerper Ester van de Wiel en kunstenaar Norbert Krause deden naar de toekomst van de binnenstad. In Venlo, Krefeld, Kamp-Lintfort en Neukirchen-Vluyn werden artistieke ingrepen gedaan om samen met inwoners kansen aan het licht te brengen.

Op 22, 23 en 24 juni vindt er in Krefeld een driedaags symposium plaats rond Sporen uit de Toekomst. Bezoekers van het symposium reizen op 24 juni af naar Venlo om de film van Matthijs Bosman te bekijken. Vanwege het internationale publiek zal de inleiding en het vraaggesprek in het Engels plaatsvinden.

in | Getagged , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *