Kunstenaarsgesprek: Thom Puckey

6 september 2015 15:00 t/m 16:30

Een laatste kans om de tentoonstelling Over oorlog en vrede te bekijken. Met als extraatje een kunstenaarsgesprek met Thom Puckey over de relatie tussen de Tweede Wereldoorlog en zijn beeldend werk.

De beelden van Thom Puckey (1948) zijn recht voor hun raap. Klassieke monumentale naakten met geweren en pistolen waarbij schoonheid en doodsdrift zich in 1 beeld laten vangen. Aan de ene kant mooi ambachtelijke esthetische beelden. Aan de andere kant het wrange van het wapentuig.

Over Oorlog en Vrede
Abject antisemitisme en afschuwwekkend racisme hebben zich meteen na de Tweede Wereldoorlog weer in velerlei hoedanigheden en varianten geopenbaard. Op Over Oorlog en Vrede tonen 18 beeldend kunstenaars hun persoonlijke betrokkenheid bij de condition humaine van de Tweede Wereldoorlog. Deelnemende kunstenaars: Armando, Jef Diederen, Wim de Haan, Aad de Haas, Frank van Hemert, Anselm Kiefer, Michael Kiernan, Mathieu Knippenbergh, Hans Kuijs, Ger Lataster, Raquel Maulwurf, Thom Puckey, Joseph Semah, Ton Slits, Pierre van Soest, Shinkichi Tajiri, Julia Winter en Hans de Wit.

Er gelden de reguliere toegangsprijzen. De Museumkaart is geldig.

in | Getagged , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *