Museum in bedrijf

Creativiteit inzetten om tot innovatie te komen en bij te dragen aan veranderprocessen: dat is het doel van Museum in bedrijf. Hiervoor koppelt Museum van Bommel van Dam creatieve ondernemers aan bedrijven uit de stad. Eén van de vraagstukken betreft het museum zelf. Hoe ziet het museum van de toekomst eruit?

Kunstproof: Cru classé de Brégançon, 2013

24 september 2014 18:30 t/m 21:30

Paul Brouwer - Cru classé de Brégançon (2013)

Paul Brouwer – Cru classé de Brégançon (2013)

Persbericht                       

Op woensdag 24 september aanstaande is Museum van Bommel van Dam in de ban van kunst, wijn en eten.  Tijdens een unieke pop up expositie toont het museum van 18.30 tot 21.30 uur foto’s uit de serie Cru classé de Brégançon van kunstfotograaf Paul Brouwer. De bijzondere wijnen en smakelijke amuses worden verzorgd door Hotel restaurant Valuas.  

Cru classé de Brégançon, 2013
Augustus 2013. In de wijnmakerij van Chateau de Brégançon in Borme-les-Mimosas aan de Zuid Franse kust staan de wijnvaten klaar. Leeg. Schoon. Verwachtingsvol. Een belangrijk deel van de mystiek van wijn zit in de wijnvaten. Onttrokken aan het oog veranderen de druiven in een topwijn. Het metaal blinkt. En trekt het oog van de fotograaf.
Waar Paul Brouwer (Rotterdam, 1972) vaak het verval fotografeert van een plek verlaten door mensen, kruipt hij nu met zijn camera in de vaten en legt de verwachtingsvolle glinstering van de lege en schoongespoelde belofte van wijn vast. De composities en de weerkaatsingen sprankelen misschien wel net zo als de wijn straks in het glas. De Cru Classé 2013 is onderweg.

Kunst, wijn en eten
Project Cru classé de Brégançon combineert de genoegens van kunst, wijn en eten. De foto’s van Paul Brouwer zijn beschikbaar in een formaat van 75 x 100 cm afgedrukt op dibond in een oplage van 6. De foto’s zijn genummerd en gesigneerd door de fotograaf op de achterkant. Hotel restaurant Valuas staat garant voor top wijnen en amuses.
Deze Kunstproof bezoeken kost € 19,50 per persoon (incl. toegang museum en wijn- en amuseproeverij). U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vanbommelvandam.nl met daarin uw contactgegevens (naam, adres, telefoon) o.v.v. Kunstproof. Het bedrag is te voldoen aan de kassa bij aanvang van het event. Inschrijven kan tot maandag 22 september. Uw aanmelding is bindend.

Join in!
Cru classé de Brégançon vind plaats binnen de setting van Join in!  Vijf creatieve ondernemers, Pavèl van Houten, Eric Lamers, Tanja Nabben, Jannie Schmitz en Weronika Zielinska intensiveren met Join in! de relatie tussen museum en publiek. Dit biedt ruimte om te experimenteren en proefondervindelijk vast te stellen wat werkt en wat daarvoor nodig is. Museum van Bommel van Dam bevindt zich in een transitiefase en werkt toe naar verzelfstandiging in 2016. Hét moment om ook vanuit het perspectief van de kunsten na te denken over de vorm en functie van het Venlose museum. Kijk voor het laatste nieuws en de activiteitenkalender op www.museum-in-bedrijf.nl.

 

in , , , | Getagged , , , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Mede mogelijk gemaakt door:
Museum in bedrijf is mede mogelijk gemaakt door