Nationale Museumweek

16 april 2016 11:00 t/m 24 april 2016 17:00

Waar komt ons verleden tot leven? Waar bewaren we onze kunstschatten? Waar kunnen we leren wie we zijn? Waar komen we weer even tot onszelf? Waar hebben we onverwachte ontmoetingen? Waar vinden wij ons echte goud? In de Venlose musea natuurlijk! Museum van Bommel van Dam heeft tijdens de Museumweek van zaterdag 16 tot en met zondag 24 april van diverse kunstenaars weer pareltjes op zaal hangen. Bovendien worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Wat is er allemaal te doen?
Museum van Bommel van Dam presenteert drie tentoonstellingen. Niets menselijks is ons vreemd toont een eigentijdse interpretatie van ‘het mens zijn’ door Feng Bin, Riet van der Lubbe, Lique Schoot en Willebrord de Winter: Van een zwoele dans op zijde tot heftige beelden van de ouderdom, van tot leven gewekte godinnen tot onnavolgbare zelfportretten.
In Ich zeige nicht alles staan de expressieve, haast surrealistische werken op papier van de Duitse kunstenares Cornelia Schleime centraal. De presentatie maakt onderdeel uit van een internationale reizende expositie die eerder te zien was in het Musée d’Art moderne et contemporain in Saint-Etienne, Frankrijk. In het najaar zal haar werk ook te zien zijn in de Berlinische Galerie in Berlijn. Parallel aan deze tentoonstelling vindt de presentatie Mensbeelden plaats met werken van Hanneke Klinkum, Hans Kuijs, Judith Krebbekx, Helma Michiels, Toos Nijssen, Jörg Remé en Bep Scheeren, waarin sterk vervreemde mensbeelden in de kunst van nu centraal staan.

Gratis collageworkshop
Verder zijn er gratis rondleidingen, een kunstboekenmarkt waar je kunstboeken en -catalogi kunt kopen voor een prikkie én de prikkelende workshop Die Verwandlung (de gedaanteverwisseling) o.l.v. collagekunstenaar Rob Benders waarin de transformatie in collage centraal staat. De workshop krijg je ter gelegenheid van de Nationale Museumweek cadeau. Je betaalt enkel de toegangsprijs voor het museum. Je neemt na afloop je eigen kunstwerk mee naar huis met een schat aan nieuwe inzichten en technieken. LET OP: Er is maar een beperkt aantal plaatsen voor de workshop. Aanmelding gewenst via info@vanbommelvandam.nl o.v.v. workshop.

Verboden voor boven de 18
Tijdens de Museumweek is ook de populaire verkooptentoonstelling Verboden voor boven de 18 te gast in het museum. Jongeren tussen de vijf en achttien jaar kunnen weer kunstwerken kopen voor een spotprijs. Wees er snel bij want op is op! De kunstwerken kosten 42 euro per stuk (exclusief lijst) en ieder kind mag er maximaal drie kopen. Het gekozen kunstwerk wordt na het uitzoeken contant afgerekend. Kijk voor alle expo’s en activiteiten op www.vanbommelvandam.nl

Toegangsprijzen

Tijdens de Museumweek gelden van 16 t/m 22 april de reguliere toegangsprijzen. Of bezoek voordelig twee musea met 1 ticket: Combiticket Museum van Bommel van Dam / Limburgs Museum [€ 12,75 i.p.v. € 19,00]. In het weekend van 23 en 24 april geldt: 2 voor de prijs van 1.

in | Getagged , , , , , , , , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *