Van Bommel van Dam Prijs/Preis 2016

15 oktober 2016 t/m 29 januari 2017

Op zaterdag 15 oktober wordt voor de 16e keer de Van Bommel van Dam Prijs/Preis uitgereikt. Deze stimuleringsprijs wordt eens in de drie jaar toegekend aan een veelbelovende, professionele kunstenaar jonger dan 35 jaar uit Nederland of Nordrhein-Westfalen die werkzaam is in het platte vlak (schilderkunst, tekenkunst, fotografie, grafiek). De Van Bommel van Dam Prijs/Preis bestaat uit een bedrag van 5.000 euro, een oorkonde en de aankoop van een werk ter aanvulling op de collectie. Aan de uitreiking van de prijs is ook een tentoonstelling gekoppeld. Deze wordt op 15 oktober geopend en toont alle 12 geselecteerde kunstenaars.

Deelnemende kunstenaars
Een team van twaalf selecteurs bestaande uit curatoren, kunstenaars en docenten heeft evenzoveel kunstenaars geselecteerd: Johannes Bendzulla, Inez de Brauw, May Heek, Christof John, Marleen Kappe, Damaris Kerkhoff, Magdalena Kita, Charlotte Koenen, Rens Krikhaar, Anna Szermanski, Mike Veldkamp en Riet Wijnen. Uit deze selectie heeft de jury bestaande uit Clary Scheres, Alexander Grönert, Susanne Titz, Rick Vercauteren en Alex de Vries (juryvoorzitter) één winnaar gekozen. Deze wordt op 15 oktober bekendgemaakt.

Wie wil weten waar de hedendaagse generatie kunstenaars momenteel mee bezig is, kan tot en met 31 december 2016 terecht bij Museum van Bommel van Dam.

Van Bommel van Dam Prijs
Maarten en Reina van Bommel-van Dam – de grondleggers van Museum van Bommel van Dam – wilden dat hun vermogen een stimulerende factor zou zijn voor jong talent. Veertig jaar geleden richtten ze voor dat doel de Stichting van Bommel van Dam op. In 1976 roept de kersverse stichting de Van Bommel van Dam Prijs in het leven, een aanmoedigingsprijs voor jonge beeldend kunstenaars. In 1977 kent de stichting deze voor de eerste keer toe. Sindsdien wordt de prijs elke twee jaar, vanaf 1989 elke drie jaar uitgereikt.

in , | Getagged |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *