Void, Desire & Undefined Darkness

1 september 2017 20:00 t/m 4 november 2017

Perry Schrijvers (1966, Helmond) maakte vanaf 2013 in opdracht van de Provincie Limburg foto’s in Noord-Limburg. Zijn werk deed hij tussen zonsondergang en zonsopgang.

Onbekend met dit overwegend rurale gebied, ondernam hij per auto talloze dwaaltochten en sprak er met diverse personen uit alle lagen van de bevolking. Van dorpsbewoners tot buitenlandse seizoensarbeiders, Polen, Turken en Marokkanen.

De bijna zwarte beelden drukte hij eerst af in risoprint, een druktechniek die doorgaans juist gebruikt wordt voor grafische beelden. Deze fotografeerde hij opnieuw en drukte deze tenslotte af op digitaal washi-papier.

Het resultaat is een hoeveelheid beelden van uiteenlopend formaat – portretten, interieurs en landschappen – die qua leesbaarheid de volle aandacht vragen van de kijker.

De expositie werd deels eerder getoond in het Gouvernement in Maastricht. Voor Museum van Bommel van Dam maakte Perry Schrijvers enkele nieuwe beelden. De expositie wordt bekroond met een installatie, die verwijst naar zijn persoonlijke beleving van het gebied.

in |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *