Bibliotheek

Het museum beschikt over een goed uitgeruste bibliotheek met boeken, geluidsbanden en video’s die u kosteloos kunt raadplegen. 

U kunt de bibliotheek van Museum van Bommel van Dam online inzien op  ARTindex.nl

U heeft de mogelijkheid te zoeken op de eerste letter van de door u gewenste publicatie óf willekeurige gehele woorden in de beschrijving van de publicatie. Heeft u de gewenste publicatie gevonden? Noteer dan altijd het Etiketnr. Bilbiotheek Museum van Bommel van Dam. Met dit nummer kan een medewerker van het museum de betreffende publicatie snel voor u opzoeken. Publicaties zijn in het museum in te zien en worden in de regel niet uitgeleend. 

Meer weten over kunst?
Samen met de Openbare Bibliotheek heeft het museum de website www.meerwetenoverkunst.nl in het leven geroepen. Meer weten over kunst wil een handvat bieden aan iedereen die op zoek is naar informatie over de beeldende kunst vanaf de twintigste eeuw. In het bijzonder is er aandacht voor wat vanaf 1900 gebeurt in Zuidelijk Nederland, het aangrenzende Noord-Rijnland-Westfalen en België.

Meer weten over kunst maakt eenvoudig en uitgebreid tegelijk zoeken in de catalogi van de openbare bibliotheek Venlo en van Museum van Bommel van Dam in Venlo mogelijk. Via de lokale openbare bibliotheek is alle info in te zien of aan te vragen. De website zorgt regelmatig voor interessante links, houdt een agenda bij, en wil iedereen met diverse onderwerpen inspireren. Bovendien nodigt de site uit om aansprekende thema’s ‘in te brengen’.

Reacties zijn gesloten.