Rick Vercauteren Conservator Stedelijke Kunstcollectie 

Rick Vercauteren is met ingang van 17 oktober teruggetreden als directeur van Museum van Bommel van Dam en gestart in zijn nieuwe functie van Conservator Stedelijke Kunstcollectie. In zijn nieuwe rol zal hij zich gaan toeleggen op de beschrijving van de collectie kunstwerken die de gemeente in bruikleen of eigendom heeft. 

Behalve met het omschrijven van de collectie, zal Rick Vercauteren zich bezig houden met het zichtbaar maken van de kunstcollectie tijdens de transitieperiode, ook buiten de muren van het museum. Een voorbeeld daarvan is de door hem samengestelde tentoonstelling Nothing if not Beautiful, die vanaf 15 oktober te zien is; niet alleen binnen Museum van Bommel van Dam, maar ook bij zeven culturele partners in de stad.

Museum van Bommel van Dam maakt op dit moment nog volledig deel uit van de gemeentelijke organisatie. Een projectteam is bezit met het ontvlechten van de museumorganisatie uit de gemeentelijke organisatie. In die periode lopen ook de voorbereidingen op de beoogde verplaatsing van het museum naar het voormalige monumentale Postkantoor in het centrum van Venlo. Een besluit daarover moet nog door de gemeenteraad worden genomen. In deze periode wordt ook de registratie en beschrijving van de gemeentelijke kunstcollectie afgerond, een project waar Rick Vercauteren nauw bij betrokken zal zijn.

Het projectteam is verder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het museum, tot het moment dat de nieuwe op te richten stichting voor de exploitatie van het museum deze rol over kan nemen.

in Nieuws | Getagged , |

Reacties zijn gesloten.