Vrienden bezoeken Voorlinden

Op zaterdag 5 november vertrok in alle vroegte een bus met 51 Vrienden van Museum van Bommel van Dam richting Wassenaar. Naar Museum Voorlinden, gelegen in een recent tot nationaal natuurgebied uitgeroepen Hollandse Duinen. Na een zeer voorspoedige busreis heerlijk aan de koffie in het prachtig gelegen mansion/restaurant op het landgoed. In het museum zelf is namelijk geen horeca. Iedereen was onder de indruk van zowel het gebouw, het museum zelf alsmede de prachtig aangelegde tuin. Rond 13.30 uur werden wij verwacht voor de rondleiding. Drie groepen gingen met uitstekende gidsen mee en het was een waar feest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woorden kunnen bijna niet uitdrukken wat een gevoel en sfeer er in dit museum hangt, je moet het ondergaan. De eenvoud van het gehele complex is overweldigend. Het nieuwe Venlose stadskantoor is van dezelfde hand, Architectenbureau Kraaijvanger, als het museum en het is een bijna minimalistische uitvoering.

Zeer bekwaam en vriendelijk personeel, goede voorzieningen, een interessante museumshop. Na de rondleiding hadden we nog even tijd zelf rond te kijken en zijn weer richting Venlo gegaan. Vele enthousiaste Vrienden gingen weer met een goed gevoel naar huis, het was een prachtige dag. Er waren nieuwe Vrienden en introducés in ons gezelschap die zeker een volgende keer weer meegaan.

Vrienden die dit keer niet meekonden of nog eens willen gaan: begin volgend jaar staat Museum Voorlinden weer op de agenda, net als de beeldentuin Clingenbosch in Wassenaar.

in Nieuws |

Reacties zijn gesloten.