Vrienden Nieuwsbrief 2/2013

* De Stichting Vrienden van het Museum van Bommel van Dam is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

Nieuwsbrief 2/2013

Tweede Lille reis, wegens succes gaan we nog een keer 10-13 september 2013
Onze meerdaagse excursie naar Lille was binnen enkele dagen volgeboekt! We hebben  besloten nog een keer te gaan en wel op10 september 2013, uiteraard  bij voldoende deelnemers. Er stond al een aantal deelnemers op de wachtlijst. Als u ook nog mee wilt, neem dan contact op met Lydia van Agteren, agter410@kpnmail.nl of bel, 077-4729111. Dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u het inschrijfformulier. Het programma is identiek aan de reis van 27 augustus, wel een ander hotel. Mocht u alleen de reisinformatie willen ontvangen, laat het mij even weten.

Debat Museum van Bommel van Dam en het cultuurbeleid van deze tijd; 7 juli 2013, 14.00 uur
Op 25 september a.s. stemt de Raad van de gemeente Venlo over de toekomst van Museum van Bommel van Dam. Van vele kanten is het bestuur benaderd door verontruste Vrienden, maar ook door niet-Vrienden. Wat is er nu eigenlijk aan de hand?
Via de pers komen veel verschillende berichten naar buiten. Deze Vrienden hebben te kennen gegeven dat zij graag mee zouden willen praten en denken. Dit wordt door het bestuur van de Vrienden alsmede door directie en staf van het museum, bijzonder op prijs gesteld. Dat steuntje in de rug kunnen we goed gebruiken. Wij nodigen u dan ook uit om op zondag middag 7 juli om 14.00 uur met ons in debat te gaan. Rick Vercauteren, onze directeur zal u eerst bijpraten over de stand van zaken en inzicht geven over hetgeen aan de orde is. Met vele Vrienden hopen we een groot draagvlak te vertegenwoordigen. Introducés zijn welkom! Hoe meer zielen hoe meer daadkracht. Wij hopen dat u in grote getale aanwezig zult zijn. Daarna kunt u om 15.00 uur het kunstenaarsgesprek van Rick Vercauteren en Jan van Duijnhoven bijwonen.

Contributie
Er zijn nog enkele Vrienden die hun bijdrage voor 2013 nog niet hebben voldaan. Het zou mooi zijn als we dit jaar een 100% score maken.  Dan kunnen we onze traditie voortzetten en ook dit jaar het museum weer verblijden met een mooie schenking ter aanvulling van de collectie. € 15,00 p.p. of € 27,50 voor een gezinskaart : Stichting Vrienden Museum Van Bommel Van Dam Venlo, NL.85.ABNA.046.45.46.192.

De Elektronische snelweg ofwel E-Mail
U heeft het kunnen lezen in de pers: de portotarieven gaan per augustus weer omhoog. Ook de Vrienden willen zoveel mogelijk gebruik gaan maken van de elektronische snelweg. Heeft u geen computer, dan blijft u de Nieuwsbrieven per post ontvangen.  Wij hebben al veel e-mail adressen verzameld in de loop der tijd maar wilt u uw adres kenbaar maken, mail naar: vriendenvbvd@gmail.nl, zodat we een flinke post kunnen besparen aan portokosten en drukwerk. Bovendien kunnen we u meer en sneller informeren en op de hoogte houden van de actualiteit. (tijd voor een e-mail-klasje?)

Najaarsexcursie 1 en/of 8 november
De Vrienden VBVD gaan naar het SRAL in Maastricht en het Ludwig Forum in Aken.
Vrijdag 1 november en bij veel belangstelling ook nog vrijdag 8 november. Waarom op vrijdag? Omdat op zaterdag het atelier gesloten is. Helaas kunnen er maar 50 Vrienden per keer mee.  Dit vanwege het bezoek aan het SRAL, de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Uniek in de wereld. Wij krijgen daar een rondleiding en gaan in de middag naar het Ludwig Forum in Aken. Nadere informatie volgt nog. Kosten ca. € 35,- p.p.
U heeft kunnen lezen in de media dat het SRAL een bijzondere plafondschildering in het Kasteel in Arcen gaat restaureren. Ook heeft het SRAL de hand gehad in de vele restauraties en plafondschilderingen in het onlangs gerenoveerde Rijksmuseum.

Schenking werken
Museum van Bommel van Dam heeft onlangs prachtige werken van Ger Lataster, Theo Kuijpers, Judith Krebbekx, Ad van Campenhout en Julia Winter in ontvangst mogen nemen. Voorwaar een heuglijk gebeuren.

Cultuurtip van Lydia
In Wageningen ligt een cultuurparel. Brengt u deze zomer eens een bezoek aan Beeldengalerij Het Depot. Cultuur, natuur en architectuur komen hier op een grandioze manier samen. De universiteit heeft het Gebouw Plantkunde afgestoten. Een privaat initiatief heeft dit gebouw omgetoverd en er een prachtige tentoonstellingsruimte van gemaakt. Ook het arboretum De Dreijen is aangepakt en u wandelt door een schitterend park naar de dependance, Villa Hinkeloord. Er is een winkel en een mooi restaurant met uitzicht op het arboretum. Helaas is het Depot niet ingericht op het ontvangen van grotere groepen. Een Vrienden-excursie is dan helaas niet mogelijk.

Beeldengalerij Het Depot
Arboretumlaan 4
6703 BD Wageningen 

Geopend: donderdag t/m zondag
11-17 uur. Entree gratis..   

Live gesprekken met kunstenaars
Nieuw, nieuwer, nieuwst [1]
Naar aanleiding van de op zondag 9 juni geopende expositie Nieuw, nieuwer, nieuwst [1] waarvoor heel veel belangstelling was, zullen Rick Vercauteren en Gabi Stoffels live gesprekken voeren met de volgende kunstenaars: op zondagmiddag om 15.00 uur.

23 juni Rick Vercauteren – Hans Kuijs
7 juli Rick Vercauteren – Jan van Duijnhoven
25 augustus Gabi Stoffels – Peter Hoijmakers
8 september Gabi Stoffels – Koen Delaere
22 september Rick Vercauteren – Toon Laurense
6 oktober Gabi Stoffels – Sander van Deurzen
20 oktober Rick Vercauteren – George Meertens

Christoph Knecht (rechts),

Christoph Knecht winnaar Van Bommel Van Dam Prijs 2013
De jonge Duitse kunstenaar Christoph Knecht (Karlsruhe, 1983) heeft zondag 9 juni de Van Bommel Van Dam Prijs 2013 gewonnen. Hij ontving een geldprijs à  € 5.000,- van de Stichting Van Bommel Van Dam.  Later dit jaar wordt ook nog een werk van hem aangekocht voor de collectie. 

Verboden voor boven de 18
Tot en met zondag 23 juni a.s. kunnen kinderen onder de 18 jaar een kunstwerk kopen à € 40,- op de tentoonstelling Verboden voor boven de 18. Een prachtige kans om kunst bij jonge mensen onder de aandacht te brengen. 

Namens het bestuur wensen wij u een hele fijne zomer en de plannen voor het najaar zijn weer in de maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *