Vrienden Nieuwsbrief 1/2016

Beste Vrienden,

Het is een hectische periode die zich thans afspeelt rondom Museum Van Bommel Van Dam te Venlo. Op weg naar zelfstandigheid is een proces waarin vele hobbels en beslissingen genomen moeten worden. We doen ons best alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden en gaan ervan uit dat ons museum een mooie en succesvolle toekomst krijgt.

Inmiddels heeft u de nieuwe Sticker voor de Vriendenpas 2016 ontvangen. De Vrienden die geen museumjaarkaart hebben kunnen weer gratis naar binnen. De tarieven nog een keertje op de rij: maar we nemen aan dat u ook van de Museumjaarkaart gebruik maakt omdat het museum daarin meedeelt en een vergoeding ontvangt voor uw bezoek.

Vriend            € 22,50
Gezinspas       € 35,00
Student           € 7,50

Banknummer NL 85 ABNA 0464.546.192 t.n.v. Stichting Vrienden Museum Van Bommel Van Dam te Venlo.

Met enige trots presenteren wij u het programma voor het eerste halfjaar van 2016:

Naar aanleiding van de tentoonstelling Land, licht, lucht en water praat museumdirecteur Rick Vercauteren met de kunstenaars Rob Moonen, Vincent van Ojen en Ingrid Simons over de invloed van het reizen op hun beeldend werk. Voeden reizen de verbeelding van het landschap? De juiste datum is nog niet bekend. Kijk hiervoor op onze website.

Zondag 13 maart – Een laatste kans om de tentoonstelling Land, licht, lucht en water te zien. Met als extraatje een kunstenaarsgesprek met Paul van Dijk, Fik van Gestel en René Korten. Museumdirecteur Rick Vercauteren gaat met hen in gesprek onder het motto: Uitgebeelde landschappen. Spontaan, bedacht of allebei?

Zaterdag 19 maart – 14.00 uur. De filmvoorstelling Séraphine in bioscoop Nieuwe Scène te Venlo. Uw heeft de uitnodiging inmiddels ontvangen maar nog even kort: Aanmelden bij Lydia van Agteren,
Kosten € 7,50 pp. incl koffie/thee in de pauze. Introducés van harte welkom.

Zondag 10 april opening 15.00 uur van twee exposities door wethouder Jos Teeuwen:

Cornelia Schleime: ‘ Ich zeige nicht alles’ en gastconservator Willebrord de Winter: ‘Niets menselijks is ons vreemd’. Een eigentijdse interpretatie van “het mens zijn”.

‘Ik ben een mens en niets menselijks is mij vreemd’. Deze uitspraak van de Romeinse toneelschrijver Terentius (ca. 190 – 159 v.Chr.) is van alle tijden. Mensen blijven elkaar verbazen met weinig verheven gevoelens als ruzie, jaloezie en wreedheid maar ook met liefde, inzicht, kennis en schoonheid. Vier kunstenaars tonen in Museum van Bommel van Dam hun persoonlijke visie op het mens zijn: Van een zwoele dans op zijde tot heftige beelden van de ouderdom, van tot leven gewekte godinnen tot onnavolgbare zelfportretten.

Nieuwe Vrienden-activiteit: Broodje Van Bommel

Woensdag 20 april – rondleiding speciaal voor de Vrienden en introducés over de nieuwe expositie die op 10 april is geopend. Wij nodigen u uit om 11.30 uur voor een kopje koffie/thee, waarna u rondgeleid zal worden door Willebrord de Winter lang de expositie ‘Niets menselijks is ons vreemd’. Tijdens een kleine pauze zal u een broodje worden aangeboden waarna u wordt rondgeleid langs de expositie van Cornelia Schleime.

Kosten € 5,– p.p. Aanmelden bij Lydia van Agteren (zie onderaan de pag.).

Zaterdag 28 mei – Excursie naar Düsseldorf. We aanschouwen de zeer bijzondere architectuur aan de Innenhafen, nemen een kijkje in museum KIT (Kunst im Tunnel) en worden rondgeleid in K21 over de expositie van Alberto Burri. U ontvangt hierover nog nader bericht. Het wordt weer een mooie dag!

Zaterdag 9 juli – Bezoek aan de Brokken Art Foundation te Liempde.

De Fam Brokken heeft de expositie Herman de Vries in ons museum mogelijk gemaakt. Deze kunstenaar nam deel aan de Biënnale te Venetië in 2015. We bekijken de kunstcollectie van de Brokken Art Foundation en genieten van de mooie tuin en omgeving. U ontvangt hierover nog nader bericht.

Eind augustus/begin september: 4-daagse excursiereis naar Berlijn. Onder deskundige leiding wordt het weer genieten! Ook hier wordt u nog nader over geïnformeerd.

Oktober: de uitreiking van de Van Bommel Van Dam Prijs voor jonge kunstenaars.

Daarna weer een Broodje van Bommel. Datum volgt.

Voorts staat er in oktober nog een bezoek aan de beeldentuin van Hugo Voeten op het programma in Geel, België, en als afsluiting van dit jaar een excursie in november.

Nog even uw aandacht!!!!!!
Ter gelegenheid van de tentoonstelling Land, licht, lucht en water toont Museum van Bommel van Dam werken op papier van Hans van Hoek uit de serie Songlines. Deze subtiele landschappen van inkt op papier, waarin de kunstenaar betekenisvolle teksten van legendarische singer-songwriters heeft verwerkt, zijn van 12 januari t/m 20 maart voor het eerst te zien. Dit mag u niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *